Makine teknolojisi alanı; klasik ve bilgisayar kontrollü üretim tezgahlarında makine imalatı işlemlerini yapma, kalıplama teknikleri, sac metal kalıpları, hacim kalıpları ve iş kalıpları imalatı yapma, iki ve üç boyutlu makine ve mekanizmaları çizimlerini yapma, makinaların temel bakım döküm ve kalıplama tekniğine uygun üretime yönelik modelleme ve prototiplerini yapma yeterlilikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim alanıdır.
Alanda çalışanların istihdam imkanları oldukça çeşitlidir. Dünyada ve ülkemizde sektördeki kalifiye eleman ihtiyacı fazladır. Dolayısıyla iş istihdamı sıkıntısı söz konusu değildir. Alanda çalışanların gelir seviyeleri ülke standartlarına göre iyidir.
Mermer ve makineleri konusunda yurt içi ve yurt dışında en iddialı sektör olması sebebiyle, Afyonkarahisar cazibe ve çekim merkezi konumundadır. Bu branşta teknik eleman ihtiyacı acilen çözülmesi gereken bir konu olmuştur. Öğrencilerimizin tam donanımlı bireyler olarak yetiştirilmesi bu güçlü sanayi kuruluşlarımızın ihtiyacını sağlayacaktır.
EĞİTİM VE KARİYER İMKANLARI
Meslek lisesinden sonra "Yükseköğretime Geçiş Sınavında" başarılı olanların lisans programlarına yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.
Eğitimini tamamlayarak iş hayatında gerekli yeterlilikleri kazanan meslek elemanları makine teknolojisi ile ilgili işletmelerde kariyer yapabilirler. Bu mesleklerdeki elemanlar fabrikalarda, kendi atelyele