Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji kariyerler günlerinin bugün ki konukları, şehrimizde Haşhaş ve Çikolata ürün portföyleriyle her geçen gün büyüyen Aşpa Gıda A.Ş Yönetim kurulu üyeleri Mücahit Aşgın ve Süleyman Aşgın oldu.
Afyonkarahisar’da 1996 yılında Haşhaş tacirliğiyle sektöre adım atan aşpa gıda daha sonra Gelincik Haşhaş ve çikolata ürünleri markası adı altında Haşhaşella,Leblebi kreması gibi katma değerli ürünlerle sektörde adından sıkça söz ettirmiştir.
Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji kariyer günleri kapsamında Organize Sanayii Bölge Müdürlüğünde yapılan kariyer günleri seminerinde öğrencilerle buluşan Aşpa Gıda yöneticileri öğrencilerle üretim ve katma değerli üretim arasındaki farkları anlatırken mesleğe başladıkları günden bu güne geldikleri noktaları anlattılar.
RSP AFYON’UN DİNAMİĞİ
Rahmiye Sare Palalı öğrencilerinin çok şanslı öğrenciler olduğunu belirten Süleyman Aşgın okulda verilen teknik eğitimin günlük hayatta birebir işlediğini ve sektörde aranan pozisyonlar olduğunu şu sözleriyle belirtti, “Bulunduğunuz yaş dönemi tam anlamıyla kendinize bir yol çizeceğiniz dönem çünkü ben ve ortağım sektöre başladığımız günden bu güne haşhaş eleme,kavurma çikolata ve krema ürünlerinin yapımında makineyi bulsakta ustasını bulamakta zorlandığımız günler oldu. Sizler bu okulda almış olduğunuz eğitim sayesinde okuldan çıkar çıkmaz kendinize hemen bir iş bulma imkanına sahipsiniz.” Diyerek Rsp’de okuyan öğrencilerin içerisinde bulunduğu pozitif ayrışmadan bahsetti.
HAŞHAŞ’A KATMA DEĞER KATTIK
Haşhaş tacirliğinden katma değerleri ürünlerin üretildiği döneme kadar değerlendirmede bulunan Mücahit Aşgın, Türkiye’de bir ilk olarak nitelendirdikleri Haşhaşella haşhaş kremasında geçmişin tadı ve günümüzün formunu buluşturduklarını dile getirirken bu süreç içerisinde arge çalışmalarında fabrika içerisinde işleyen makine ve üretim süreçlerinin önemini anlattı.
YURT DIŞINDA BİZİM ÜRÜNLERİMİZİ GÖRMEK AZMİMİZİ ARTTIRIYOR
Yerli üretimin katma değerli ürünlerle yapılmasına dikkat çeken Mücahit Aşgın, Katar’a iş görüşmesine gittiğinde marketlerde gördüğü kendi üretimi olan ürünleri gördüğünde yaşadığı hisleri şöyle anlattı, “Katar’a iş görüşmesine gittik o sırada yolda bir marketten açlığımızı bastırmak için bir şeyler alalım diye durduk. Markete girdiğimde orada bizim kendi ürünlerimiz ve diğer Türk malı ürünleri görünce çalışmalarımın karşılığını aldığımı hissettim. Beni azimlendiren en büyük olay buydu çünkü diğer markalar her ne kadar rakibimizde olsa yurt dışında onları görmek ve onların bizden yıllar önce bu işe başlamasına rağmen aynı raflarda yer alması beni çok etkilemişti.
Süleyman Aşgın öğrencilerin kişisel gelişim muhasebesi yapması gerektiğini belirtti.
Soru cevap kısmının ardından, 5 öğrenciyle birlikte bir deney yapmak isteyen Süleyman Aşgın, öğrencilere “Sizin için en önemli 3 şey nedir ?” diye sordu.
Öğrencilerden “Annem, babam,kardeşlerim” cevabının gelmesinin ardından Süleyman Aşgın Üniversitede hocasıyla geçen anısını anlatarak “Sizin için en önemli şey kendiniz olmalıdır eğer kendinize önem verirseniz kalan diğer 2 şey’e de o kadar değer verirsiniz” diyerek kişisel gelişimin mesleki hayattaki önemine değindi.